SĂPTĂMÂNA NEBUNILOR

La noi, toate lucrurile sunt fără precedent și pline de consecințe iremediabile. Cu cea mai mare grijă pentru nebăgarea de seamă, noi aplicăm în detaliu ordine pe care nici măcar nu le înțelegem. Victime ale datoriei, devenim și săraci, și mai proști!

14 iunie la 10:18 · Azi, DRAGNEA ! Raportul asupra programului de guvernare pe primul semestru stabilește: din 393 de măsuri, doar 50 s-au realizat (13%); 236% neîndeplinite; 107- parțial realizate (27%). Cade Guvernul? Ar fi o premieră în politica dâmbovițeană! Nu-l cunoștea nimeni pe acest Grindeanu la numirea în fruntea executivului. Prin efectuarea evaluării pe date reale, Dragnea dă un extraordinar examen de credibilitate. Dacă îl trece cu brio, devine liderul de încredere – unul potrivit la locul potrivit; i-l va potrivi electoratul! Să sperăm că e cu mult mai deștept decât îl credem noi! După aceea, poate începe fără minciunile de rigoare și lunga vară fierbinte. Dacă vizita președintelui pe peluza verde e considerată o grozavă victorie de imagine, înfrângerea cu care îl amenință Dragnea l-ar putea devasta pe întreg flancul de est!

14 iunie la 16:00 · Lovitură de stat circa 300% degeaba. Guvernul Grindeanu s-a prăbușit. Partidele lui i-au retras sprijinul de sub tălpi. Miniștrii și-au dat demisiile. E prima oară la noi când se responsabilizează astfel un executiv ineficient, incapabil să pună în practică urgentul program de guvernare, votat optimist de un parlament cam hăbăuc, cu 160 de zile în urmă. O aceeași strategie l-a eliminat probabil și pe Ponta, amortizat de evenimente arzătoare. N-ar fi de mirare ca însuși PSDul să-i fi boicotat scorul la prezidențiale, ca să nu pățească dizolvările țărăniștilor la pro-țap sau ale pedeliștilor, fideli javrei ordinare. Și ce se mai întâmplă chiar în momentul acesta, când nu se mai întâmpla nimic? Își va da demisia și Grindeanu? Nu. Nu și-o dă! Numai când preș.Iohannis va desemna un nou premier PSD! Bine, mâine!

15 iunie la 10:43 · Ce i-a apucat simpatia pe ăia din opoziție față de unul, căruia nici fața nu-i stă la locul ei pe chip? Dragnea i-a pus 7 perne, tot el i le-a tras ieri de sub fund. Iată un lider al deciziei, nu îndeplinește numai ordinele primite! Media îl susține pe baricadatul din guvern, după baricadarea tot acolo a programului de guvernare. Analiștii anali au și uitat cabotinăria aceea cu „rezist sorosist”. Băsescu dă sfaturi etapizate de menținere a crizei, ceea ce îi trădează implicarea! Și președintele pare prins pe tabla de șah, în sprijinul nebunului. 

Dragnea nu numai că-și revine greu din greșeala făcută, dar sper că va face totul să elimine cea mai păguboasă alternativă, a singurului partid ce ar vrea să mai respecte contractul social: succesiunea Năstase, Ponta, Grindeanu!

*„Era transformat. Parcă avea în spate ceva care îl obliga să spună acele lucruri”, a zis Dragnea azi-după-amiază: „Sorin Grindeanu e o unealtă, dar nu știu a cui”.

15 iunie la 14:40 · „Dacă Liviu Dragnea demisionează, demisionez și eu”, s-a avântat Grindeanu la conf. lui de presă, reducând totul la un conflict personal. Ieri, spunea că: „Nu-mi dau demisia!” El i-a telefonat și lui Johannis! Aha! Nicio performanță nu-l avantajează pe rebel. Reacționează ca un ageamiu ebrietat. Emoția lui e firesc acumulată. Grimasa, grotescă. Dragnea adoptă mucalit ghinionul păsării de a pieri pe limba ei, în propunerea aceea de a rezolva păsărește, la un congres, problemele fundamentale ale partidului. N-a reușit să intre nici în algoritmul executiv. Acum, demisia lui nici nu mai contează. S-a exclus singur. Opoziția îl încurajează: dacă ea tot nu poate ajunge la guvernare, măcar să paraziteze guvernul altora. Cum să cadă altfel moțiunea de cenzură împotriva unui executiv aproape demisionat, rămas și fără susținerea politică?

16 iunie la 11:04 · Pentru Dragnea, „călcâiul lui Ahile” e Grindeanu. Așa-i când conduci cu picioarele. Lucrătura pe la spate s-a regizat cu brio. Forța electorală a lui Dragnea era programul lui social-democrat de guvernare. Aici trebuia lovit și anihilat. Johannis așteaptă „rezolvarea instituțională a crizei”. Acceptă un premier iresponsabil, fără guvern? E ca și cum am avea un președinte fără de țară! Iliescu zicea că suntem neguvernabili. Azi, ne trezim că nici nu mai suntem guvernați. Parlamentul vrea în vacanță. Președintele a plecat acasă, la Sibiu, și, săptămâna viitoare, are niște vizite externe. Guvernul s-a dus dracului. Dragnea l-a proțăpit pe dilimache în scaun, el să și-l ia de acolo. Mai bine, s-ar căra amândoi. Păcat de programul acela de guvernare! Era prea bun pentru români ca să reziste! Acum, retractez: Dragnea să rămână!

16 iunie la 14:38 · „Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne”, informează Guvernul. 

*** Abia acum a căzut de tot executivul, fiindcă Sevil Shhaideh era adevăratul premier al țării. Titularul rebelizat și-a tăiat mâna dreaptă. E stângaci. Acesta ar fi și singurul argument prin care se mai consideră de stânga.

17 iunie la 11:12 · CURSA DE ȘOARECI: „Dragi colegi, va rog mult sa ne mobilizam si DUMINICA (18 iunie), ora 15:00 sa facem cu totii un efort si sa ne intalnim in sedinta de grup de la CDEP, pentru semnarea motiunii de cenzura! Va urma BPR la ora 16:00 iar la ora 16:30 vom avea plen reunit, in cadrul caruia se va citi textul motiunii. La final vom avea o intalnire comuna – parlamentari si presedinti de organizatii judetene, intr-o locatie ce urmeaza a fi comunicata ulterior. Prezenta obligatorie!” – a trimis Dragnea și Opoziției chemarea obligatorie de a participa la moțiunea de duminică. Blaga crede că liberalii n-ar trebui să o voteze. 

*** Atenție! Moțiunea are un sens total interzis: opoziția nu poate salva un premier declarat incompetent, căruia i s-a retras și sprijinul politic!* Maestrul de tras sforile, Băsescu, a priceput repede: „Duminica se va citi in Parlament motiunea de cenzura a PSD impotriva guvernului PSD, iar miercuri va avea loc dezbaterea si votul. Din pacate, sub cupola Parlamentului a fost transferata lupta pentru putere si influenta a clanurilor din PSD. (…) Calin Popescu-Tariceanu va conduce lucrarile Camerelor Reunite. La o astfel de disputa interna, niciun alt partid parlamentar nu ar trebui sa se afle in sala. Doar asa PSD ar putea intelege in ce situatie ridicola s-a pus singur, Dragnea ar putea pricepe ca viclenia de tip Teleorman nu tine loc de inteligenta, iar romanii ar vedea cu ochii lor ce oameni de proasta calitate au votat”‘, a scris Basescu, duminica, pe pagina sa de Facebook.

17 iunie la 13:06 · „Sorin Grindeanu şi Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forţă a puterii executive a statului. Toate organizaţiile PSD din ţară au votat azi o Declaraţie comună prin care se desolidarizează de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Excepţie fac doar două filiale…”, aflăm din recentul comunicat al PSD. E prima dată când se precizează oficial că e o lovitură de stat! „Majoritatea covârşitoare” condamnă categoric „tentativa ilegală şi neconstituţională” a lui Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, de a „prelua puterea executivă a statului român”. 

*** Dacă e vorba de o condamnare, moțiunea devine superfluă.
Cătușele pot intra imediat în acțiune. S-a depășit grav faza balamucului.
Alo, Justiția Română!

17 iunie la 16:50 · Totuși, cum a ajuns ăsta premier? Nu avea nici o calitate pe măsura misiunii încredințate. Și de ce a eliminat-o el imediat din echipă tocmai pe Sevil Shhaideh, care a reacționat astfel la A3: „Fuge de muncă și răspundere. Era complexat…” Puturosul, iresponsabilul și complexatul vrea să se răzbune acum pe Dragnea, vrea să înfunde PSD-ul, să-l divizeze, să-l scufunde. În realitate, nu Dragnea l-a eliminat dintr-un capriciu. Cel care i-a săpat groapa e chiar vicepremierul Shhaideh. I-a reproșat încă de acum 2 luni toate întârzierile executive, dar „Când am văzut că nu se întâmplă nimic, am discutat și cu dl Liviu Dragnea, pentru că era normal să vorbesc și cu dânșii. Mi s-a spus să așteptăm evaluarea și acum am văzut cu toții unde suntem”.

18 iunie la 12:22 · „Vinovatul e un singur om: Liviu Dragnea!” a acuzat azi Grindeanu în conf.lui de presă. În parlament, se strâng semnăturile. Guvernul Grindeanu are 25 de miniștrii, din care 17 sunt și parlamentari. Pentru trecerea moțiunii de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”, cei 17 vor vota demiterea premierului. Implicit vor vota și înlăturarea lor din funcțiile deținute. ziuanews.ro crede că asta ar fi „Incredibil, dar adevărat! Este ceva de cascadorii râsului!” Nu. Ăștia sunt cascadorii plânsului! Și votul lor pare corect, în sensul că toată vina actului demențial va cădea în capul lui Grindeanu. După aceea, îi vor cere și capul!

18 iunie la 17:08 · „Sunt in acest moment cu tot aparatul de specialitate si cu avocatii, nu va ascund ca nu permit unei persoane cu pregatirea domniei sale sa faca acuze de la un pupitru care nu il mai reprezinta, sa spuna despre mine elemente pe care nu le dovedeste. Iau in calcul chiar sa fac o plangere penală impotriva domniei sale. Grindeanu nu a stiut niciodata nicio procedura a niciunui program din aceasta institutie, el spune ca de 5 luni n-am facut nimic, dar el nici nu stie data la care s-a terminat depunerea acestor proiecte, numarul lor si ce inseamna analiza acestor proiecte”, a spus Shhaideh, la Antena3. „În ultima perioadă, conducea Dragnea Guvernul cu secretarul general Mihai Busuioc, care era cheia. Și cu doamna Sevil Shhaideh care ține banii”, a susținut Ponta tot la A3. Și Grindeanu ce mai învârtea pe acolo?

19 iunie la 10:35 · 100 de ambasadori au cerut imediat explicații de la guvern. Chiar și Merkel l-a întrebat pe Iohannis cum de umblă creanga pe la Înaltele Porți fără miniștrii țării sale!? Nimeni habar n-are de nimic, doar Ilie: „Puterea, adevărata putere, o dețin, știe și Grivei, proprietarii activelor industriale, comerciale, bancare, tehnologice și a pârghiilor strategice – toți, ne place sau nu ne place, străini! Aceștia dețin puterea în economie și, prin incidență, în politică”. Am înțeles, să trăiți: „Comanda externă a fost deci clară: boicot general în aceste domenii!” Care? – „Nu întâmplător, cu trei lucruri nu a pactizat din programul PSD chiar premierul Grindeanu pus de PSD: ordonanța incluzând abuzul în serviciu, legea salarizării și fondul suveran de investiții!” (conf.http://www.cotidianul.ro/macar-de-s-ar-fi-spart-vreun-geam…/)

19 iunie la 13:28 · „Statul paralel s-a speriat şi acţionează acum prin conservele Ponta şi Grindeanu în direcţia îndepărtării prin forţă, nedemocratic şi ilegal a PSD de la guvernare” – se specifică într-un document intern al PSD, care „se află sub asediul statului paralel. După victoria PSD în alegerile parlamentare, am asistat la continuarea unui scenariu mai vechi de folosire a PSD în interesul sistemului cu scopul de a captura statul. În România au avut loc alegeri democratice, a avut loc o campanie electorală, un partid a câştigat alegerile, o coaliţie a câştigat guvernarea, iar ţara e condusă acum de un individ din Timişoara, care s-a încuiat pe dinăuntru în Guvern şi insultă democraţia, electoratul, legile ţării”. Derularea celor 3 etape țintește atacarea liderului, blocarea guvernării și crearea unui pol alternativ în PSD. (conf.ziuanews.ro)

20 iunie la 11:40 · Guvernul, care nu există, rezistă! De 5 zile, demența se tot amplifică, pentru că un dement i-a aprins fitilul. Dacă mie mi se suspendă carnetul de conducere auto și-s prins la volan, sergentul mă umflă! Dacă mai sunt și beat, la pușcărie! Ce partid e ăla ce nu-și ia nebunul acasă? Sergentul să nu-l mai fi lăsat în Victoria. Să-și fi făcut executivul în stradă. Opoziția nu participă la vot? De ce-i acolo, să zacă? Președinția, la fel? Mutu-i mut. Lupta politică e mai importantă decât interesul național: interiorul pesedist e deteriorat de exteriorul advers, ațâțat de paralela ce ne sifonează instituțiile democratice. Cetățeanul nu pricepe nici măcar că acest așa-zis guvern s-a preschimbat într-un nemernic hoț de taxe și impozite. Tâlhăria supremă și-a atins apogeul în această abjectă săptămână a nebunilor. Să vină sergentul!

20 iunie la 14:35 · „Chiar dacă sunt la Berlin, am fost în permanență informat. Nu e cazul să apară impresia că nu știu ce se petrece în țară” – a zis Iohannnis de la Berlin, pentru presă. Impresia e că nici acasă nu prea are habar de ce se petrece prin țară. Exagerez? Ia să vedem: știa Johannis cine-i Grindeanu? Dacă știa, e implicat. Dacă nu știa, cum de l-a nominalizat? Cum a cedat pe mâna unui necunoscut, la recomandarea unui iresponsabil? Iată un motiv de suspendare. Așa că trebuie să ia partea lui de criză, împărțind-o frățește! Moțiunea are nevoie de 233 de voturi împotriva unui trădător. Băsescu nu participă la scrutin, motivând prostește. Nici sub mandatul lui nu s-ar fi băgat în dispută? Ba bine că nu. Și vor rămâne consecințele! Intrăm pe deconstrucție: PSD își distruge executivul, președinția își distruge președintele!

*** Și media a pierdut la moțiunea de cenzură. Și-a bătut joc de încrederea celor sinceri. Era și formal ca ea să fie de partea blocatului demențial, fiind mânată de aceleași interese impuse. De ce credeți că Ilie Șerbănescu are interdicție la A3? Media nu mai este „câinele de pază al democrației”, ci javra invadatorilor! Nu o mai accesați! Ne distruge discernământul sub forma infodivertismentului. Acum, a produs un torent dezinformator mai periculos decât inundațiile din țară. Zeci de deformatori de opinie ne-au asaltat cu părerile lor mobilizatoare, demobilizatoare! Ce-i acela un „stat paralel”? Două tendințe sunt paralele chiar și atunci când au tendințe contrarii! Dar și 3 tendințe pot fi paralele etc. Ele se vor întâlni însă la infinit! Ceea ce ne cam deranjează!