URNA SCAPĂ TURMA

Președintele Johannis a pierdut alegerile! Că prea s-a plictisit rău în campania asta electorală. Și premierul Cioloș a ratat tehnocraca! Și-a pierdut cizmele prin mocirla politică! Liberalii pedeliști au coborât în bernă! Și tehnocrațele! Și procurorii! Și injustiția cu nas maro! Și televiziunile aservite, cu capul plecat mânâncă căcat! Și tineretul foarte liber și frumos, cu craniul gol, avântat spre viitorul ce nu-i mai aparține! Minipartidele s-au ales cu genoflexiunea. Pentru băsești, cel mai grozav ar fi fost un biliard pe eșafod!

Căderea acestui guvern falit arată că, la noi, toate alegerile trebuie să aibă loc o dată pe an! PSD-ul știe bine asta și s-a retras strategic de la guvernare cu exact un an înainte! Și-a asigurat astfel victoria anuală!

PREVIZIUNE (1 DECEMBRIE) : Campaniile electorale, bazate pe disperare și violență, alimentează din plin victoria adversarului. Schimbarea e atât de mare încât nici nu o mai putem percepe, iar, pentru ignoranți, totul pare nou! Să ne uităm bine în jur: cine a câștigat în ultimul timp la vecinii noștri? Dar la parteneri? Tehnocrații s-au prăbușit. Mai sunt doar 50 de zile până la schimbarea licuriciului suprem. În 11 Dec. vor pierde alegerile și președinția, și sondajele, și Mainstream media, și aceste rețele de socializare agresive, și justiția politică, demonizată la maxim. Electoratul nu greșește niciodată!

31 OCTOMBRIE : Fiindcă ei nu pot vorbi sincer despre dezastrul în care ne-au aruncat, bravii noștri conducători nu prea au ce mai spune. Acum, își vor noile mandate, în numele poporului vinovat pentru prostia cu care votează în stână. Urna scapă turma!
Dragi conducători iubiți, nu vă mai fie teamă de electoratul ăsta! Distrugeți tot. Nenorociți-l pe rumân! Presa vă susține aprig. Elita e de partea voastră. Vă vor apăra și procurorii, judecătorii de la înalta curte și de la aia, așa-zis cumva constituțională. Nu vă fie frică de proteste sau de un boicot social! Le veți folosi în favoarea voastră. Poporul vă iubește! Mult și mut!

30 OCTOMBRIE : Azi, comemorăm cu adâncă durere în suflet moartea a 64 – arși de vii, în incendiul „Colectiv”! În fiecare zi, comemorăm cu o adâncă nepăsare moartea a cel puțin 64 de români flămânzi, 64 de familii rămase fără case, 64 de grav bolnavi, în comă, abandonați la ușile spitalelor închise, 64 de mame ce refuză să-și nască pruncii, 64 de furturi de organe, 64 de conducători atinși de cancerul netrebniciei, 640 de români care își iau lumea-n cap…

22 OCTOMBRIE : „Românii au ajuns deja chiriași în țara lor. Următorul pas – dezmembrarea – este inevitabil. România nu mai este țara românilor. Era, bună sau rea, atâta timp cât proprietarii, buni sau răi, erau românii. Acum, România are noi proprietari. Și acest lucru va fi consemnat și în scripte, politic. Când și cum, nu depinde nimic de noi. Depinde de proprietar, și nu de chiriaș!” – spune Ilie Șerbănescu, cel mai bun analist dintre toți. Dacă nu-l credeți, nu vă achitați creditele, nu plătiți taxele și impozitele… și veți vedea cine sunt în realitate proprietarii proprietăților noastre!

Și ce s-ar întâmpla dacă nimeni n-ar ieși la vot? S-ar alege între ei, conform sondajelor. N-ar pierde nimic. Și așa se fură ca-n codru. Degeaba l-am defrișat! Codrul! Dar noi nu vom mai fi învinovățiți că „voi ne-ați ales”! Există greve electorale? Să nu le lăsăm pe mâna sindicatelor! Și de ce se mai votează dacă mereu ies tot ăia? Mic sau mare, electoratul nu greșește niciodată. Președintele s-a plictisit groaznic în campania ce tocmai s-a încheiat la nasturi. Doar o surpriză de proporțiile unui tzunami l-ar mai înviora până la a-i face părul măciucă! Adesea, realismul magic transformă mizeria, foamea, alienarea, resemnarea cronică și toleranța morbidă în cataclisme istorice! Fiindcă, nu-i așa? Electoratul niciodată nu… greștește!

Unde dracu’ ne sunt intelectualii? Ăștia cu farul, cu lanterna! N-ar trebui să ne lumineze nația? Era campanie electorală! E faliment! E dezastru! Prostimea rătăcea-n ceață, plină de greață, cu votu-n mână. Să-l arunce în urna de lângă lada de gunoi? Cine ne mai „deșteaptă”? Elita-i net superioară… în netrebnicia ei. De aceea ne-a distrus școala, discernământul și spitalul. Să fim proști și bolnavi. Să ne acuze „tâmpiții lui Băsescu” că am vrea să trăim mai bine fiindcă suferim de boli mintale. Conform previziunilor, o să ne trezim cu o surpriză de proporții, bine repartizată pe cap de cetățean rațional. Electoratul nu greșește niciodată, spre deosebire de intelectualii care ne-au trădat.

”…putem dialoga până dimineața! Din păcate, NOI nu vom rezolva și nici nu vom schimba NIMIC. Mă rog la DUMNEZEU să NU ne fie ȚARA sfâșiată și POPORUL, trecut prin sabie și foc ! Cum o vrea DOMNUL. Noi ne-am făcut treaba! Păcat de viitorul copiilor și nepoților noștri! DOAMNE AJUTĂ!” – așa a încheiat un bun prieten dialogul nostru din miez de noapte.
Și până dimineața m-am gândit că tocmai dialogul ne este „sabia și focul” cu care să ne salvăm… și pe noi, și viitorul alor noștri! Izolarea înțeleaptă în tăcere înseamnă capitulare. Strigi, urli, când ceri ajutor! Și mori, dacă nu primești un răspuns. La început, a fost cuvântul. Apoi, dialogul!

11 NOIEMBRIE : Cu mult înainte, s-au prezentat la secțiile de vot boschetarii și cei ce și-au pierdut casele. Apoi, au apărut cei ce n-au dormit noaptea din cauza frigului. La ora prânzului, au venit cei scoși afară de foame. Pensionarii s-au temut pentru pensiile lor. Tineretul n-a știut ce vrea: viitorul lui, oricum, e amanetat! Campania electorală s-a tot întrebat dacă va fi sau nu Cioloș premier? Ăsta nici măcar nu era pe vreo listă, ca candidat la ceva.
Alarma a sunat la fixarea înscrişilor în Registrul electoral. Cică ar fi 18.906.721. Fraudă! Nici la o populație de 24 de mil. n-ar fi atâți cu drept de vot. Dar, de data aceasta, masiv multiplicat, votează mizeria, disperarea, lipsa de discernământ și sindromul hiperelectiv cu deficit de atenție!

În febra alegerilor, se pierde cu bună știință cea mai relevantă dovadă a stării noastre naționale. Nici sondajele, nici exit-poll-urile, nici măcar rezultatele finale nu exprimă fidel complexa voință cetățenească. Nimeni nu s-a gândit încă să adune laolaltă ceea ce votantul scrie în intimitatea procedurală pe buletinul său de vot, chiar cu riscul anulării lui. Dar dacă, totuși, serviciile secrete țin această evidență? Ar fi un înalt profesionalism! Au confiscat de atâtea ori sacii cu voturi… pentru renumărare. Ce ascultat ilegal de telefoane? Ce spart de corespondență electronică? Ce microfoane instalate-n dormitor? Ce turnătorie reciprocă pe bază de informatori? Cetățeanul se destăinuie singur și nesilit de nimeni. Astfel, cronica timpului nostru e vie, intensă și de neprecupețit!

La miezul nopții albe, social-democrații lui Dragnea au preluat puterea. Biroul Electoral Central le atribuia peste 51% după numărarea a 71% din voturile centralizate electronic. Știrea nu era însă exactă. Ei nu formau încă majoritățile parlamentare. Dar, cu asigurarea ALDE, preluau controlul, forțați de Efectul Geoană, când „prostănacul” s-a culcat președinte ales și s-a trezit nimeni în drum! Învinșii își scriau demisiile. Johannis s-a pomenit că un alt lucru mai bine făcut îi albea părul. BEC scădea procentele PSD spre ora 3 a.m. Diaspora trecea și ea de partea hulitului PSD – 53%. Pe frontul electorat, se dădeau ultimele lovituri. Ultimele aranjamente! Ultimele compromisuri!

Practic, parlamentul s-a risipit. Senatul și Camera sunt goale. Dezinfectați-le! Nu mai avem parlamentari disponibili. Toți s-au cărat. Până în 19 dec. am cam scăpat de ei. E vorba de ăștia. Ceilalți vor fi și mai proști! C-așa-i la noi: din rău în mai rău ca să ne fie mai bine. Doar o catastrofă națională i-ar mai putea reuni pe expirați. Doamne, ferește să avem 2 catastrofe sub același acoperiș! Cioloș și-a lustruit furcile caudine. Unde îi mai e guvernul?

Președintele ar trebui să-și dea seama de avantaj, să-l valorifice. Dacă are ce valorifica, singur… singur pe poziție, neclintit, nesmintit, în bătaia vântului electorant! Ce șansă!