64 DE MORȚI, NICIUN CRIMINAL

Acuzată grav de corupție și crimă, clasa politică nu se dezminte. După 64 de morți, încă se mai caută asasinii. Peste îngropații revoluției române, a căzut a 27-a zăpadă a uitării. Cine i-a omorât, dlor președinți? Tragedia din Clubul COLECTIV rămâne evenimentul cel mai sinistru al ultimilor ani. Excesul de zel funest operațional a întrecut de data aceasta orice măsură. Probabil că toate repetițiile anterioare au fost ratate, din cauza dozelor. Viața unui om ce își dă foc e o alegere. 64 de sacrificați sunt… o politică macabră! 

PROVOCÂND VICTIME NEVINOVATE

Revoluția foarte Spontană n-a izbucnit nici la Iași, nici la Cluj. Repetiția ei generală a avut loc la Timișoara, înaintea premierei mondiale din capitală. Ce spectacol live, cu cartușe adevărate, cu actori în rolurile principale și sânge fierbinte! În prim plan, Iliescu monologa la televizor: „Dragi cetăţeni, am avut o zi plină şi grea. Venim chiar de la comandamentul militar al Frontului Salvării Naţionale. Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare şi apărarea dictatorului, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal în cursul acestei zile. Am fost nevoiţi să dăm prioritate acţiunilor coordonate de luptă împotriva teroriştilor. Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizaţi, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgînd în locuinţe, în cetăţeni, provocînd victime în rîndul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipopular al dictaturii Ceauşescu, care a făcut enorm de mult rău poporului şi care nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unităţi de represiune…” Două zile mai târziu, Ceaușeștii cădeau ciuruiți de gloanțele plutonului de execuție. 

TRAGEDIA POLITICĂ

“A știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?!” – își arăta Ion Cristoiu nedumeririle „iscate de comportamentul lui Klaus Iohannis după Tragedia de la Colectiv din 30 octombrie 2015, comportament care lasă bizara impresie că președintele a dat curs unui Scenariu știut de el, dacă nu chiar scris de el cu mult dinaintea Incendiului” (Evenimentul Zilei, 4 și 5 ian.2016)

“KLAUS IOHANNIS A DAT ORDINUL CARE A UCIS 63 DE TINERI LA COLECTIV!” – o zicea pe șleau Florin Chilian: ”Klaus Iohannis trebuie anchetat pentru crimă!”

Revenit surprinzător, din propagandistul băsist, Cristoiu investiga pe text:„Sîmbătă dimineața, la ora 11, cînd ancheta nici nu demarase, Klaus Iohannis lansează deja primele concluzii, menite a pune Tragedia pe seama unor cauze mult mai ample decît simpla neglijență: ‘Am deja indicii că nu au fost respectate reglementări legale, am indicii că ignorarea normelor și a legii a dus la această tragedie’. Duminică, 1 noiembrie 2015, seara, în jurul orei 20, Klaus Iohannis postează pe Facebook un Mesaj video adresat Poporului român, idee menită a trage concluzii din cele întîmplate la Colectiv, un Mesaj în care pune Tragedia pe seama Corupției. Tragedia de la Colectiv putea avea multe cauze: De la iresponsabilitatea tembelă a unor cetățeni, patronii sau organizatorii spectacolului, pînă la o mînă criminală, care putea fi chiar mîna unui terorist sau a unui dezechilibrat. Din start Klaus Iohannis pune Tragedia pe seama unor stări de lucruri generale de care sunt reponsabile Guvernul Victor Ponta, clasa politică…” Și Guvernul Ponta a căzut, câteva zile după aceea! 

RECONSTITUIREA CONFIDENȚIALĂ

„Vom finaliza raportul de expertiză privind incendiul din Clubul Colectiv la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, încă nici nu a durat foarte mult. Acesta trebuie să aibă o rigurozitate ştiinţifică. Printre alte lucrări, am făcut şi o simulare a incendiului, dar rezultatele raportului nu pot fi făcute publice, deoarece avem un acord de confidenţialitate cu Parchetul General. Dânşii au ordonat această lucrare, iar la final le-o vom preda lor…” – a declarat Directorul INSEMEX Petroşani, George Găman, fără a se grăbi prea tare. Suntem la sfârșitul lui martie!

„Dacă mă îngrijorează ceva este întârzierea expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu se leagă în ceea ce priveşte întârzierea în prezentarea rezultatelor expertizei făcute la Petroşani. Ceva nu este în regulă. Probabil rezultatele expertizei nu duc la toate concluziile acreditate până acum, nu neapărat la viteza de propagare a incendiului, ci la substanţele care au rezultat din acest incendiu…” – era de părere Băsescu (pentru B1 TV).

La Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) s-a efectuat pe 16 dec. un experiment judiciar. Incendiul din club s-a înscenat în condiții de laborator, folosind acelaşi tip de artificii, acelaşi tip de burete lipit de stâlpi, același mobilier, pentru a stabili unde a izbucnit şi cum s-a propagat focul. Reconstituirea are însă deficiențe grave, pentru că schimbă locația, folosește materialele din inventar, nu și pe cele adăugate probabil ulterior, în secret, infracțional, criminal. Și, apoi, depinde de cine interpretează rezultatul. Când utilizezi scenografie, ai și o regie adecvată! Totul ascultă de directorul artistic, de viziunea lui tendențioasă, atent dirijantă. Cât despre rigurozitatea aia foarte științifică, să nu ajungem să ne întrebăm în curând de ce s-o fi desființat și INSEMEX? 

PRINTRE EFECTE PIROTEHNICE

Dosarul de ucidere şi vătămare corporală din culpă a fost deschis de Parchetul instanţei supreme. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) susţin preliminar că“incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club”.

Artificiile de la concertul „Goodbye to Gravity” cică  necesitau spaţii deschise. Instrucţiunile de utilizare cică erau scrise în limba bulgară. Dar, au intervenit și niște declarații de-ale medicilor, repede alungate de prin presă. Deliberat, parchetul ocolește varianta unui terorism mascat, autohton. 

„…d-acolo nu scapă nimeni!”

Dezvăluiri senzaționale s-au desprins și din Dosarul colonelului Ștefan Enache, trimis la judecată (în 29 dec.2015), acuzat de trafic de influență în intermedierea unor tranzacții imobiliare cu RAAPS. Activ în cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi consilier al Secretariatului General al Guvernului, ofițerul acesta lucra din 1991 la Palatul Victoria: „Eu coordonez tot ce înseamnă activitatea de stenograme, documente secrete, bruiaj, tot ce ţine de chestii din astea”. 

Conform interceptărilor din dosar:

Politician PSD:  Mamă, vor să vină ăştia să facă revoluţie… 
Ştefan Enache:  Păi să vină, că eu sunt din ‘91 aicea şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.     
Politician PSD:  Dacă nu ne-nţelegem…guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş …   
Ştefan Enache:  Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la…poţi să spui…Eu ştiu ce a fost acolo la…când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!” Păi acolo a fost dat de aia şi, când a ajuns flacăra, a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9…       
Politician PSD:  Zici că a fost provocare?          
Ştefan Enache: Provocare…        
Politician PSD:  Provocare, ă?    
Ştefan Enache:  Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister…Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat SMS-uri „nu vii în seara asta în club!”, unii… Şi eu am prieteni care au fost… specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în massă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…            
Politician PSD:  
I-a stropit, i-a…?            

Ştefan Enache:  Ce vorbeşti… Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen…    

UN ACCIDENT FĂRĂ PRECEDENT

„Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite ca prezente. În aceste tipuri de incendii rezultă însă şi alte tipuri de substanţe toxice: poliuretanul (ex. bureţi folosiţi în antifonare etc.) şi poliacrilonitrilul (ex. fibre folosite la etanşarea racordurilor de ţeavă) generează acid cianhidric şi izocianaţi, oxizi de azot, oxizi de sulf; policlorura de vinil (ex. plastice de orice fel) generează hipoclorit, acid clorhidric, acid fluorhidric; cauciucul generează hidrogen sulfit, acroleină, aldehide, benzen, fenoli, bioxid de sulf…” – a raportat Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, la finalizarea analizelor toxicologice în cazul primilor 26 de decedați.

Materialul de izolare fonică a incintei nu era ignifug: „Buretele respectiv era în proporţie de 90% poliuretan, aditivi şi coloranţi. În momentul în care arderea se aprinde în spaţii închise, cu concentraţie foarte scăzută de oxigen avem de fapt o ardere incompletă, degajare de fum gros şi cu degajare în principal de monoxid de carbon şi din păcate cu degajare de acid cianhidric. Din punct de vedere biologic dacă vorbim, recuperarea în cazul intoxicației cu monoxidul de carbon se mai poate produce, dar în cazul intoxicației cu acid cianhidric, nu. Explicația pentru care unele din victimele din clubul Colectiv au decedat chiar după ce au fost scoase este tocmai această intoxicație care și-a spus cuvîntul”, explică Mihai Rissdorfer, inginer biochimist.

„A avut loc un accident, care, pe măsură ce trece timpul, se arată a fi un accident fără precedent pentru omenire, pentru că amestecul acesta n-a mai fost cunoscut. Eu, personal, care mă ocup de așa ceva în profunzime, nu am mai auzit de un astfel de accident…” – recunoaște surprinzător Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, calificând ca situație fără precedent amestecul de substanțe toxice inhalate de victime.

„Practic, aceste materiale, în special de genul poliuretanului, creează la ardere un amestec de monoxid de carbon şi acid cianhidric. Acesta din urmă este extrem de toxic. Este un ion cian, deci este efectiv Gazul Zyklon, cel de la Auschwitz”, precizează și Augustin Ofiţeru, tot inginer biochimist, căutând cumva precedente accidentului fără precedent.

 Așa a apărut și un Zyklon B (cianură de hidrogen)! Cum? Prin ardere incompletă a poliuretanului? Dar, la club, s-a auzit o explozie! „Arderea incompletă” a atins paroxismul în câteva secunde. Pompierul pompieristic spune că focul ar fi primit oxigen masiv prin ușa deschisă. Dar ieșirea aceea se înfundase repede cu trupurile celor ce voiau să mai fugă afară. 

ACCIDENT SAU PREMEDITARE?

Când ridici un munte de dovezi fabricate, vezi că, într-o văgăună, s-a rătăcit și o lebădă neagră! Calificat la locul de muncă încă din timpul incendiului devastator din Portul Rouen, Băsescu ne-a asigurat de competența sa în 3 ian. la B1tv”Am văzut chiar astăzi o declaraţie a directorului Institutului de la Petroşani, acolo sunt cei mai buni profesionişti pe care îi are România. Dar, când sunt 63 de morţi, să spui <vom vedea prin februarie expertiza>…. Acolo sunt de scris 3 pagini şi eu am fost expert al Ministerului Justiţiei pe probleme navale…”  Băsescu era „convins că experții de la Petroșani știu deja ce nu bate, ce nu se potrivește cu versiunea de până acum”!

Colonelul Fane de la Telecomunicaţii Speciale vorbea de „explozibil şi arme de distrugere în massă”! Medicii și biochimiștii s-au blocat în fața acestei acțiuni letale, fără precedent pentru omenire, provocată de un amestec gazos nemaicunoscut.

E prea suspectă această catastrofă ca să mai ocolim întrebarea cheie, foarte firească: s-a folosit pentru Colectiv, dle președinte, sau nu s-a folosit, și un… Gaz de Luptă?