„Jos clasa politică!”

„A fost nevoie să moară oameni”  Este nevoie de mult mai mult”

 „Aseară au avut loc, după părerea mea, cele mai potrivite manifestații de stradă pe care le-am văzut eu. Oamenii au ieșit, au protestat, au mers în diferite locuri, unde și-au spus nemulțumirile, practic nu au fost incidente, nu au fost încăierări, nu au fost abordări nepotrivite, dar oamenii au arătat clar ce așteaptă: schimbarea. În fine, târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă. Dacă s-ar fi respectat şi dacă s-ar fi impus respectarea normelor şi a legilor, niciunul nu ar fi trebuit să moară…” – atât de straniu suna Declaraţia de presă a Preşedintelui Klaus Iohannis din 4 noiembrie 2015, în care își asuma demersurile: „Nu putem să credem că o simplă schimbare a guvernului rezolvă problemele României, nici măcar problemele clasei politice româneşti. Este nevoie de mult mai mult. Eu sunt dispus să-mi asum aceste demersuri, care, în final, vor duce la un alt fel de politică în România, o politică pentru cetățeni, o politică previzibilă și transparentă”.

Ce „demersuri” urmează, cu ce ne mai amenință artizanul „manifestațiilor potrivite”… interesului său? Cine i le-a potrivit în așa hal? Există și ‘demersuri’ anterioare? Care? Că doar președintele n-a vorbit aiurea, precizând spre stupoarea tuturor: „A fost nevoie să moară oameni” și „Este nevoie de mult mai mult”. Executarea! Până luni, 9 nov.a.c. numărul deceselor a trecut de 46. Dacă ‘trebuie’ să mai moară câțiva, vor mai muri… pentru o altă monstruozitate politizată. Una apolitică? Exact. Dictată la literă.„Un alt fel de politică” stabilizează sistemul transnațional de guvernare executorie, călcând în picioare toate legile noastre interne.

CRIMĂ-N „COLECTIV”?

Că veni vorba de transparență și previzibilitate, iată ce declara Mircea Dolha la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3“Luna viitoare, domnul Ponta nu mai este la Palatul Victoria, o să vedeţi. Mă bazez pe negocierile pe care le fac domnul Dragnea şi PSD pentru a impune un nou prim-ministru pesedist. Din informaţiile pe care le am, deja PSD pregăteşte un nou prim-ministru şi încearcă să-l impună preşedintelui Klaus Iohannis. Astea sunt informaţiile pe care le deţin…”  Dolha este vicepreşedinte PNL și toate acestea le prevestea sigur pe sine, vineri, 16 oct. 2015: „Aşa cum mă cunoaşteţi om serios, vă spun că până în noiembrie, deci în luna noiembrie 2015, domnul Ponta pleacă. Maxim până în noiembrie, domnul Ponta o să plece. În proporţie de 90 la sută, până în noiembrie, domnul Ponta va fi înlocuit cu acceptul şi cu dorinţa deja nestăvilită a marii majorităţi a PSD de a pleca domnul Ponta de la Palatul Victoria”.Căderea era ca și bifată, în seria întâmplărilor făcute musai să se întâmple. Dar, de ce „A fost nevoie să moară oameni”? Ce s-ar mai fi petrecut dacă nu ieșea mulțimea în stradă nici de această dată? Câțiva medici, cu îndelungă experiență, au recunoscut public că ei n-au mai văzut așa ceva în cazul celor arși.

„Mai grav este că, în urmă cu o lună, am aflat că angajaţii au dat jos tavanul, care este dintr-un burete ce conţine soluţie ignifugă, şi l-au spălat, ca să scape de fumul care s-ar fi impregnat. Nu ştiu cu ce soluţie a fost spălat, însă acest lucru poate fi definitoriu pentru propagarea focului cu atâta rapiditate”, a declarat pentru „Libertatea” administratorul lui Pro Audio Store, Ştefan Şuto. Deci, preparativele au început în urmă cu o lună: buretele din tavan a fost spălat de soluția ignifugă. Și cu ce l-au reimpregnat? 

Anchetele îi conving pe procurori de existența omorului calificat. Concluzia lor poate fi însă alta, după cum li se va ordona. Deocamdată ei au raportat: “Din datele şi probele administrate ulterior a rezultat că incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club…”

Iată și Comunicatul PÎCCJ:“În cauza având ca obiect incendiul produs în Clubul ,,Colectiv’’ din București, sub coordonarea procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, echipe mixte formate din ofițeri de poliție, experți criminaliști, specialiști pirotehniști continuă cercetarea la fața locului, precum și audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din data de 30 octombrie 2015. Totodată, în cursul zilei de astăzi, 2 noiembrie 2015, au fost aduși cu mandat numiții Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea (acționari ai clubului mai sus menționat) pentru a fi audiați în calitate de suspecți sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă…”

“…până când vom reuşi să schimbăm sistemul!”

Premierul a demisionat fără să se opună în vreun fel. A spălat putina! Parcă i s-ar ordonat de sus: Hai, ușcheala! A demisionat și vicepremierul Oprea. “E timpul. Veniți la protest. Isărescu este firul roșu al tuturor șocurilor la care populația României a fost supusă timp de 25 de ani, din 1990 încoace…”,îndeamnă Avocatul Gheorghe Piperea la înlăturarea guvernatorului BNR. Cu ăsta, nu va merge! În stradă, se striga și: “Patriarhul mafiot face parte din complot”! Care COMPLOT? Patriarhul n-a fost să aline imediat suferințele victimelor, dar președintele s-a dus? Trebuia să fie acolo în cel puțin 3 ore, fiindcă se afla pe la Sibiu. Cum de nici unul dintre protestatari nu-l acuză și pe principalul beneficiar al înfrângerii guvernamentale?

Patriarhul Daniel, vicepremierul Gabriel Oprea şi Procurorul General Tiberiu Niţu sunt acuzaţi prin două plângeri penale, înregistrate la DNA din partea unei persoane fizice şi a unui ONG, că au folosit abuziv coloane oficiale. Procurorii Codruței verifică acum dacă aceste plângeri au temei legal şi faptic. Și dacă se pot constitui în dosar de urmărire penală pentru fapte de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, infracţiune ce intră în competenţa DNA. 

A căzut Ponta! Nu și Iohannis!

Iar avem morți și răniți grămadă, ca la o revoluție. Și acțiuni „spontane” bine regizate în stradă. Cât de spontan este însă Iohannis?  La Revoluție, nu știam cine erau teroriștii. Nici mineriadele lui Iliescu n-au făcut atâtea victime! Acum, pompierii nu ne spun cum de a ars totul în 35 de secunde. De la artificii? Sau de la artificieri? Clubul era ideal pentru o înscenare tragică, masivă: se afla în centrul orașului, evenimentul muzical beneficia de calitate, pe măsura spectatorilor. Intrarea liberă! „A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă…” – repetă Iohannis. A FOST NEVOIE! Clar? Clar! Și, dacă președintele și-a asumat toate „demersurile”… să mai ardem de-un concert cu superpirotehnie în mi minor, numai în prezența lor, a demersioniștilor, la „colectiv club”, cel cu o singură intrare și nici o ieșire.

Ordinul ni s-a inoculat subliminal. Ni se promite schimbarea… în mai rău. Ce ne vom face când un atentat de acest gen ne va arunca tineretul într-un război năucitor? Acum, a fost doar o repetiție generală! Reușită cu brio. Protestatarilor le sunt împărţite coli format A 4, în culorile roşu, galben şi albastru, pe care scrie: ”Jos mafia politică, viitorul României, meritocraţia, profesionalism, moralitate, patriotism”. O citire corectă urmează logica textuală: ”Jos mafia politică! Jos viitorul României! Jos meritocraţia! Jos profesionalismul, moralitatea și patriotismul!” Aici este esența întregii diversiuni ucigașe. Printre manifestanţi a apărut un banner uriaş, cu ”JOS IOHANNIS”. Grupul astfel semnalat striga acest slogan. Pentru scurt timp, fiindcă a fost alungat din piață. Nu lipsesc semnele că totul se află sub control. 

SCHIMBAREA SCHIMBĂRILOR SCHIMBATE

Iohannis a mai marcat o victorie, după sarabanda consultărilor lui de la Cotroceni: „Aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic. Este o noutate”. Da, noutatea programată algoritmic! Tot din Declaraţia de presă a Preşedintelui de vineri, 6 noiembrie 2015, mai aflăm că: „în această etapă putem să constatăm, am putut eu să constat încă o dată în plus că nu este nevoie de o simplă schimbare de Guvern. Este nevoie de o schimbare complexă în politica românească. Toţi, dar absolut toţi, aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, politicieni care nu au avut nimic de-a face cu corupţia, care nu au fost urmăriţi penal, care nu au făcut afaceri dubioase, aceste lucruri sunt clare şi pot să vă spun că aceste lucruri au fost bine înţelese şi de liderii politici cu care m-am întâlnit în aceste zile”. Bine, s-a obținut și aprobarea politicienilor în curs de a fi înlăturați. Nu mai sunt necesari actualei etape. Globalizarea s-a folosit de ei, i-a corupt, i-a epuizat și acum îi elimină.

Alegeri anticipate?

Nici stânga, nici dreapta!

 Votați ciunga!

La ce ne mai folosește un președinte?

Ce coincidență: guvernele au căzut și la Chișinău, și la București! O coincidență bipolarizată lărgește cu succes aria experimentală. Când puterea alimentează protestul, înseamnă că o face în folosul său ori al stăpânilor. Strategia lui Iohannis e cam pedagogică. Promite să-și vânture prezența inopinată printre cei ce tremură de frig:  „…am primit multiple invitaţii de a merge în piaţă şi le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua în care voi merge în piaţă, fiindcă nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci vreau să merg să vorbesc şi eu cu oameni simpli care sunt în piaţă, să-mi spună mie ce aşteaptă de la mine, ce aşteaptă de la clasa politică”. Abia în a șasea zi de proteste, duminică la ora 20.00, președintele a ajuns în Piaţa Universităţii: “M-aţi chemat, am venit”.

„CORUPȚIA UCIDE”

Tot în numele străzii și Partidul Monicăi Macovei a lansat o fumigenă forward-ată: „Un guvern politic ar fi acum ilegitim, iar un guvern tehnocrat ar da timp PSD, UNPR și clasei politice corupte și criminale să revină la putere, să ne fure și să ne ucidă”. E o formă de manipulare instigatoare, ce fixează țintele:„Oamenii care au ieșit în stradă au transmis un mesaj clar: alegeri anticipate acum, înlocuirea întregii clase politice expirate, forțe politice noi și curate, întărirea luptei anticorupție”. Cum de ne-am trezit așa, peste noapte, cu o întreagă clasă politică și expirată, și criminală?  Criminalitatea e o altă noutate acuzatoare. Globalizarea vrea concentrarea puterii și controlul total al populațiilor. Astea-s „schimbările” ce ne vor întoarce pe dos! Strada se supune strict regulilor de circulație. Așa-zisele acorduri globale recente devin legi imuabile la nivel mondial.

ALEGERI ANTICIPATE & Co.

Mii de tineri, fiindcă ei sunt mai creduli, au protestat în Capitală şi în principalele oraşe. Se cere pedepsirea celor vinovaţi pentru tragedia din clubul Colectiv. N-a fost doar un accident. Tot mai mulți cred că victimele au fost atrase într-o cursă cu intrare liberă, fără scăpare. Dar se mai cere şi schimbare politică. Aici e-aici! Orizontul arde și după ce soarele a apus. Geniul răului s-a planetizat trainic. Prin perspectiva capitalistă bântuie vampirismul, crima genocidală. Ia să ne înscriem puțin în contextul internațional al ofertelor, extensiilor și codificărilor. Bogăția lumii produce invadatori gigantici, care vor să acapareze totul. Lovind guvernele, miliarde de oameni le cad în sclavaj. Africanizare fără culoare!

Sub presiunea străzii, aplicarea legii crește monstruos, până la blocarea decidenților. Instigatorii te împing de la spate: du-te, luptă, cere-ți dreptul, e libertate, copleșește executivul actual, falimentează-l! Ecosisteme, societăți, culturi se reformează astfel, dintr-o bună-credință autodistrugătoare. Sabotarea deliberată se acceptă sub semnul onestității. Subzistența macină tot. Deposedat de salvamarul economic, noul eliberat se îneacă repede. Fii progresist, dur, abandonatule! Sub stindardele Liberului Schimb, ale privatizării portocalii sau neoliberalismului, producția celor foarte mulți este furată de cei foarte puțini. Și ultima redută ciuruită se prăbușește, cea a statului-națiune. Fără suveranitate, cetățenii nu mai ajung la beneficierea în comun a resurselor. Multinaționalele antinaționale vor și război mondial, vor să cucerească întreaga lume. Au și învins-o. Clasa politică nu le mai e de nici un folos, rolul ei s-a terminat. Zombificare! De clasa mijlocie, am scăpat deja. De eroica noastră clasă muncitoare, nici nu mai poate fi vorba. Oamenii de afaceri români… la pușcărie!

Este nevoie de mult mai mult”

Marile ieșiri în strada desfundată, manipulate la vedere, cer și alchimizare politică. Haosul ar fi mai păgubos. Noul politician va fi o marionetă mai puțin costisitoare, redusă numeric. Johannis e lovit la buzunar, a început să-și piardă casele în instanță. Primăria capitalei ne amenință cu înghețarea apartamentelor la iarnă. Aripioare de porc – 19 lei și 90 de bani kg! O societate mai eficientă, mai spontană, ce îşi înţelege detaliat responsabilităţile distorsionate, asumate integral, nimerește plină de speranțe într-o altă capcană democratică, bine fardată. România s-a dovedit propice tuturor experimentelor. Armonia harnică înflorește pentru binele celor ce vor o ţară de încredere, stabilă, în care merită investit ca-ntr-o vacă de muls. Guvernaților rupți în cur nu le mai pasă nici cine îi controlează, nici cine îi mai conduce. Și astfel, ‘schimbarea’ aceasta ideală ne va transforma din cosumatori într-o marfă, departe de zilele când încă mai eram cetățeni într-o democrație progresivă, modificată treptat și genetic.